HABERLER

Malatya Kayısısı AB Tescilli Coğrafi İşaret (10.07.2017)

10 Temmuz 2017 Pazartesi

AB nezdinde yapılan başvuruya ilişkin inceleme ve ilan süreleri başarıyla tamamlanan Malatya Kayısısı, 7 Temmuz 2017 tarihinde resmen AB nezdinde korunan bir coğrafi işaret olarak ülkemiz adına kayıt altına alındı.

Böylece yöresel değerlerimizin uluslararası tanıtımında ve markalaşmasında önemli bir araç olan Coğrafi İşaretlerimizden biri daha Türk Patent ve Marka Kurumu’nun desteğiyle AB nezdinde koruma altına alındı.

Malatya Kayısısı, Antep Baklavası / Gaziantep Baklavası’ndan ve Aydın İnciri’nden sonra AB nezdinde koruma altına alınan üçüncü coğrafi işaretimiz oldu.

Mevcut durumda AB nezdinde coğrafi işaret koruması için başvurusu yapılan ve inceleme aşamasında bulunan coğrafi işaretlerimiz ise Kayseri Pastırması, Kayseri sucuğu, Kayseri Mantısı, Aydın Kestanesi, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, Taşköprü Sarımsağı, Bayramiç Beyazı, İnegöl Köfte.

Yöresel ürün ve değerler açısından oldukça zengin olan ülkemizin bu yöresel değerlerinin uluslararası alanda değere dönüştürülmesi anlamında atılan bu adımlar ekonomimiz açısından oldukça önemlidir.

Türk Patent ve Marka Kurumu, ülkemizde ulusal coğrafi işaret başvurularına ilişkin işlemleri yürütmekle birlikte, AB nezdinde coğrafi işaret koruması başvurusunda bulunmak isteyen kurum ve kuruluşlarımıza rehberlik ve danışmanlık anlamında gereken desteği sağlamaktadır.

Tüm Haberler
MARKA TESCİLİ

Bir markanın, sahibi adına marka tescili ile koruma altına alınması önemli bir konudur. Bir markanın tescil edilmesi Türk Patent Enstitüsü nezdinde sahibi adına kaydedilmesidir. Marka Tescil İzmir

DEVAMI
TASARIM TESCİLİ

Türk Patent ve Marka Kurumu Endüstriyel Tasarımların Tescil Süreci ; şekli inceleme, tasarım benzerlik araştırması, endüstriyel tasarım siciline kayıt, yayın ve belgelendirme olarak dört ana işlem sürecinden oluşmaktadır. Tasarım Tescil İzmir

DEVAMI
PATENT TESCİLİ

Patent, buluş sahibinin , buluş konusu ürünü belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etme hakkı olan belgedir. Buluşu yapılan neredeyse her şey patent koruması kapsamına dahildir. Patent Tescil İzmir

DEVAMI
KALİTE BELGELENDİRME

Kendi alanlarında gerekli teknik bilgi ve tecrübeye sahip olan uzman personelimiz ile ISO 9001:2008, ISO 14001 ve ISO 22000 sertifikaları konularında size hizmet veriyoruz. Kalite Belgelendirme İzmir

DEVAMI